Росія хоче відкрити у Маріуполі військово-морське училище

Російські загарбники планують відкрити у тимчасово окупованому Маріуполі філію Нахімовського військово-морського училища, де планують проводити підготовку 560 військових.

Російські окупанти збираються відкрити в Маріуполі своє військово-морське училище до кінця 2024 року

Таку інформацію та відео новобудови розмістила у своєму Teleram-каналі Маріупольська міська рада. На ньому видно, як на великій території працюють будівельники. Завершити роботи планують до кінця 2024 року.

«Окупанти намагаються перетворити Маріуполь на військову базу. Адже місто залишається важливим логістичним пунктом загарбників», – повідомляє мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Окупований росіянами Маріуполь

«Ми постійно фіксуємо перекидання техніки, а тепер пришвидшеними темпами зводять військове училище. За словами російського диктатора Путіна, там уже зроблено головне. При цьому місто русифікується, адже так званих «студентів» набиратимуть із просторів РФ», – зазначає міський голова.

Загарбники продовжують нарощувати сили у Маріуполі та навколо міста: поповнюють військові бази, прокладають залізницю, яка б з’єднувала місто з Ростовом. До того ж повністю перетворили на воєнну базу і морське узбережжя.

LIKE-NEWS писав про те, що у Маріуполі російські «агенти з нерухомості» продають квартири, в яких не живуть їхні законні господарі. Одна з таких «підприємниць» показувала клієнтці житлову площу, яку серйозно зруйнували обстріли окупаційної армії. Пошкоджені стіни, стеля, вікна, шпалери, які впали, – усе це не збентежило «агентку з нерухомості». Росіянка лише сказала, що приміщення потребує ремонту.

Також ми повідомляли, що російські загарбники в тимчасово окупованому Маріуполі зносять будинки, визнаючи їх аварійними. При цьому не зважають, що в деяких живуть люди. У відчаї маріупольці вивішують на вулицях плакати з написами про допомогу.

Авторство Іван Папік