Квітка удумбара — феномен,  що є небесним провісником

В світі все частіше відбуваються незвичайні і надприродні явища, які неможливо пояснити. Так згідно буддійської легенди квітка удумбара розквітає раз в 3000 років і останній раз вона розквітала перед народженням Будди.

Квітка удумбара

Саме тому кажуть, що її цвітіння є провісником приходу в світ великого мудреця або просвітленого.

Ще в Буддійських сутрах мовиться, що рідкісні квіти удумбара − це знак того, що Татхагата, або Цар Золотого Колеса («Той, хто обертає Колесо») − СПУСКАЄТЬСЯ в СВІТ.

Згідно буддійським сутрам, «удумбара» в перекладі з санскриту означає «квітка з небес, що несе благу звістку».

У восьмому томі буддійської сутри Huilin Phonetics and Interpretation говориться: «Удумбара є передвісником і надприродним феноменом, це небесна квітка, яка не існує в земному світі».

Дійсно, ці мініатюрні квіти за останні 20 років з’являються там, де в людському розумінні щось природньо вирости не може.

Вперше квіти удумбара було виявлено в Кореї в 1997 році. Пізніше, квіти удумбара бачили в Китаї, Тайвані, Гонконгу, Кореї, Малайзії, Сінгапурі, Австралії та Америці.

Його виявляли зростаючим на інших рослинах, на металевих трубах та конструкціях і статуях Будди.

Ці крихітні і ароматні квіти мають найтонше, але на рідкість міцне стебло. Люди, які виявляли квіти удумбара в останні роки, повідомляли, що вони мають приємний запах, не в’януть довгий час і розпрямляються після того, як їх зігнути. «Коли Татхагата, або Цар із золотим колесом прийде в людський світ, завдяки його великої чесноти і благословення розквітне квітка удумбара».

В древніх сутрах тлумачиться, що «Священний Цар, який обертає Золоте Колесо, з’явиться в людському світі для того, щоб виправити Дхарму в світі, знаком чого можна вважати появу квіток удумбара».

Згідно буддійським сутрам, подібно Будді, Священний Цар, що обертає Колесо, володіє 32-ма уособленнями і сімома скарбами.

Він досконалий Цар, що обертає Колесо, яке виправляє Дхарму, але не із застосуванням сили, а за допомогою справедливості, щоб належним чином правити світом.

Незалежно від релігійної приналежності − будь то буддизм, християнство або конфуціанство − будь-який, хто відчуває милосердя до людей, отримає можливість зустріти Священного Царя.

Алмазна Сутра або Велика Досконалість Мудрості говорить: «Ніхто не може назавжди зберегти людське тіло; багатство − це тільки мрія; коли ні в чому не відчуваєш нестачі, важко утриматися в праведній вірі.

Коли Татхагата говорить про глибоку та чудову Дхарму, хіба це не так само рідкісне і дорогоцінне, як квіти удумбара ? »

ДХАРМА (санскрит) — одне з центральних понять давньоіндійської філософії, що означає закон, істина, шлях, опора, правило, принципи, мораль, що у релігійних системах ще означає – БОГ, АБСОЛЮТ.

Херсонский пузанок — риба яка водиться в пониззі річки Дніпро — дивовижне диво природи