Новий командувач ОК «Південь»

В військовому командуванні України нові люди. Новим командувачем ОК «Південь» призначено бригадного генерала Геннадія Шаповалова

Новий командувач ОК «Південь» Геннадій Шаповалов

Геннадій Шаповалов закінчив «Острозьку академію» за спеціальністю «Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії».

Також він закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських сухопутних військ, а також іноземних слухачів за програмою підготовки керівного складу для подальшого просування по службі в ранзі до генерал-лейтенанта включно.

У березні 2022 року отримав звання бригадного генерала. Від жовтня 2019 до 2021 року був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені «Якова Гандзюка» в составі ОК «Південь»

59-та окрема мотопіхотна бригада була утворена 8 грудня 2014 року спільною директивою Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України. Спочатку формувалася з батальйонів територіальної оборони.

Управління та частина підрозділів бригади перебувають в Гайсині Вінницької області. 10-й окремий мотопіхотний батальйон — в Тростянці Вінницької області, 9-й окремий мотопіхотний батальйон — в Кодимі Одеської області, а 11-й — в Подільську Одеської області.