Новини Адигеї — в аварійній школі шматок штукатурки мало не вбив учня на уроці

Поки «шефи» з Адигеї хапають у Генічеській області Херсонщини дедалі більше шкільних об’єктів для ремонту в самій республіці школи приходять в аварійний стан та несуть загрозу життю та здоров’ю юних жителів Адигеї.

Поки що будівельники з Адигеї шабашат у Генічеській області по школах у самій Адигеї школи перебувають в аварійному стані
Так повідомляють, що при частковому обваленні стелі в школі в Адигеї серйозно постраждав щонайменше один третьокласник. Штукатурка впала на голови учнів просто під час уроку.

Захопившись будівельними шабашками в селах та селищах Генічеської області Херсонщини влада Адигеї забула про власне населення, що ледве не призвело до трагедій в самій республіці.

Як стало відомо, інцидент стався напередодні у школі №25 селища Енем Тахтамукайського району під час уроку літератури. Частина штукатурки відірвалася від стелі та впала на дітей, які сидять за партами в кабінеті на першому поверсі.

Мама одного з хлопчаків заявила, що її сина доправили до лікарні, де йому діагностували забій плеча, призначили лікування та відпустили додому.

Батьки у соцмережах пишуть, що причиною може бути ремонт у туалетах на другому поверсі школи, але керівництво запевняє, що всі роботи проводяться лише у вечірній час, коли дітей у школі немає.

Директор школи №25 Ольга Пономарьова відмовилася з нами розмовляти, заявивши, що «всі служби зараз займаються цим питанням».

Районний Слідчий комітет Адигеї організував дослідчу перевірку на відміну від Генічеського, який займається шефською роботою, будівельними та відновлювальними роботами на покрівлях сіл у Генічеській області, працюють санітарами та підсобниками у Генічеській районній лікарні.

У той же час у Генічеській області, як і раніше, не працюють 3-я школа в Генічеську, де по слідах свіжого ремонту розпочали свій ремонт і загубили навчальний рік для генічан. Те саме можна сказати і про 4 школи в Генічеську і про школу в Новотроїцькому.

У школах у яких українська влада кілька років тому проводила заміну покрівлі та загальний ремонт нова влада на пару з владою Адигеї замутила сумнівні ремонти

Все це перегукується з огидним станом із кваліфікованими кадрами у сфері медицини на території Херсонщини, яку контролює російська влада. Нестача медичних кадрів, що розбіглися внаслідок російсько-української війни, що почалася, становить 70-80% лікарів і медперсоналу