Під Кринками воює приватна армія мера Москви Собяніна

Мер Москви Сергій Собянін, імовірно, створив свою приватну військову компанію. Її підрозділи уже воюють в Україні. Схоже, що один із підрозділів ворог перекинув під Кринки на Херсонщині, де Сили оборони утримують плацдарм на лівому березі Дніпра.

Приватна армія мера Москви Собяніна воює на Херсонському напрямку та гине під Кринками

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

За даними аналітиків, російський 28-й полк 70-ї дивізії, який зараз діє під Кринками має назву “Собянінський” і складається з добровольців з Москви.

“26 січня російський мілітарний блогер заявив, що російський 28-й полк 70-ї дивізії зараз діє під Кринками на східному (лівому березі) Херсонської області і має назву “Собянінський” і складається з добровольців з Москви.

2 грудня 2023 року російське інсайдерське джерело заявило, що мер Москви Сергій Собянін почав намагатися створити власну приватну військову компанію (ПВК) невдовзі після заколоту групи “Вагнера” в червні 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

В ISW додають, що наразі не можуть незалежно перевірити ці дані від інсайдерського джерела, а також припущення російського мілблогера про те, що гіпотетична ПВК Собяніна може бути пов’язана з 28-м полком.

Водночас аналітики констатують, що на лівобережжі Херсонської області тривають позиційні бої, підтверджених змін фронту на цій ділянці немає.

Інформаційна агенція «Солоха- Ньюз»