В українських спецслужбах сказали, хто влаштував нічну «бавовну» в російському Липецьку

Атака на Новолипецький металургійний комбінат в росії у ніч проти 24 лютого була спецоперацією Служби безпеки України та Головного управління розвідки міноборони.

Пожежа на Новолипецькому металургійному комбінаті внаслідок накладених на нього санкцій українського ГУР МО

Цей завод — один з найбільших в рф, що працює на армію загарбників. Про це likenews.com.ua повідомили джерела у спецслужбах.

«Це один із найбільших металургійних комбінатів росії. Він працює на військово-промисловий комплекс РФ і виконує велику кількість державних замовлень. Сировина з цього підприємства йде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль», — зазначило джерело.

Після потужних вибухів на Новолипецькому металургійному комбінаті почалася масштабна пожежа. Там евакуювали весь персонал заводу.

За даними українських спецслужб, безпілотники СБУ та ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Це призведе до зупинення всього виробничого процесу металургійного комбінату на тривалий час.

Власником ураженого комбінату є наближений до російського диктатора володимира путіна олігарх володимир лісін. За оцінками Forbes він входить в трійку найбагатших людей росії.

Новолипецький металургійний комбінат. Довідка.


«Новолипецький металургійний комбінат (НЛМК) – одне з найбільших металургійних підприємств росії. Розташований у місті Липецьку Липецької області.

Де розташован Липецьк на мапі росії

НЛМК було засновано в 1931 році. Спочатку завод виробляв чавун, сталь і прокат. З тих пір завод розширився та диверсифікував свою продукцію. Сьогодні НЛМК випускає широкий спектр металургійної продукції, включаючи:

  • Плоский прокат: гарячекатаний рулон, холоднокатаний рулон, оцинкований рулон, рулон з покриттям
  • Довгий прокат: арматура, катанка, сортовий прокат
  • Труби: безшовні труби, профільні труби
  • Металопрокат: швелер, балка, куточок
  • Залізничні рейки

НЛМК постачає свою продукцію в понад 70 країн світу. Компанія є одним із найбільших експортерів металургійної продукції з росії.

НЛМК – це вертикально інтегрована компанія, яка володіє та експлуатує всі ланцюжки виробництва сталі, від видобутку сировини до випуску готової продукції. До складу компанії входять:

  • Гірничодобувні підприємства: НЛМК видобуває залізну руду, коксівне вугілля та вапняк.
  • Збагачувальні фабрики: НЛМК збагачує залізну руду та коксівне вугілля.
  • Коксохімічні заводи: НЛМК виробляє кокс із коксівного вугілля.
  • Доменні печі: НЛМК виплавляє чавун із залізної руди та коксу.
  • Сталеплавильні цехи: НЛМК виплавляє сталь із чавуну.
  • Прокатні стани: НЛМК виробляє прокат із сталі.

НЛМК – це підприємство, яке працює на ВПК країни-агресорки і тому є законною цілью для української армії.