Франція відреагувала на російську заяву про знищення в Україні SAMP-T

Міністерство Збройних Сил Франції прокоментувало заяву російської сторони про те, що окупаційні сили начебто знищили в Україні зенітний ракетний комплекс SAMP-T, який Франція надала Україні.

Французько-італійський ЗРК SAMP/T вже розгорнутий і функціонує в Україні.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства Збройних Сил Франції, текст якого є у розпорядженні АрміяInform.

Там підкреслюється, що республіка стала мішенню російської кампанії з дезінформації з самого початку війни.

«Кампанія з дезінформації продовжилася оголошенням 24 січня Sputnik International про знищення франко-італійської системи «земля-повітря» SAMP-T, переданою Україні. Франція не підтверджує цю інформацію», — заявили у міністерстві.

Там зазначаються, що французькі компетентні державні служби виявили та стежать за скоординованим маневром росії щодо поширення дезінформації проти Франції.

Вам буде цікаво — Кліматична зброя на війні

У повідомленні також нагадують і про інший випадок, де російські джерела поширювали дезінформацію про Францію: 17 січня 2024 року міноборони росії заявило про нанесення удару по будівлі в Харкові, де буцімто перебували «французькі найманці».

А уже 22 січня 2024 року російський дезінформаційний маневр, як вказують в міністерстві, продовжився оприлюдненням у російських Telegram-каналах списків імовірно загиблих у цій атаці «французьких найманців».

Деякі з цих списків уже були оприлюднені у 2022 році, у перші тижні російського вторгнення конфлікту, пояснюють в міністерстві збройних сил Франції.

«Франція стала об’єктом чергової грубої російської дезінформаційної кампанії. На відміну від інших, Франція не використовує найманців.

Посилюючи французьку військову допомогу Україні, ми очікуємо, що цей російський одурманюючий маневр продовжиться: ми засуджуємо його і ми зміцнюємо нашу систему моніторингу цих маніпуляцій», — заявив міністр збройних сил Себастьян Лекорню.

Нагадаємо, в червні минулого року президент Франції Емманюель Макрон заявив, що французько-італійський ЗРК SAMP/T вже розгорнутий і функціонує в Україні.

Український кубік про війну — допомога від Франції для України