Служба Безпеки України проти українських журналістів та російських шпигунів

Київ звинуватив п’ятьох колишніх і діючих розвідників у таємній співпраці з Росією. Тим часом українське ЗМІ повідомило, що за ним протягом місяців стежили співробітники СБУ.

Служба Безпеки України проти українських журналістів та російських шпигунів

У вівторок Київ оголосив про арешти п’ятьох колишніх і діючих офіцерів розвідки, звинувачених у таємній роботі на Москву.

«Служба безпеки України знешкодила потужну агентурну мережу військової контррозвідки ФСБ, яка діяла в Україні», — йдеться в повідомленні СБУ у вівторок.

Тим часом українська розвідка повідомила журналістам, що звільнила високопоставленого чиновника після того, як журнал журналістських розслідувань виявив, що за ним протягом місяців стежили.

Українська розвідка повідомила журналістам, що звільнила високопоставленого чиновника після того, як журнал журналістських розслідувань виявив, що за ним протягом місяців стежили.

Співробітники Bihus info виявили, що вони були об’єктами прихованої відеозйомки та прослуховування після того, як 16 січня в соціальних мережах опублікували відео, на якому вони вживають заборонені наркотики на новорічній вечірці.

Видання визнало автентичність відео, але назвало спостереження «ганебним».

Тим часом спецслужба СБУ захистила стеження, заявивши, що «деякі співробітники Bihus Info були клієнтами наркоторговців». Вона підкреслила, що підтримує принципи свободи преси як частину своєї місії.

Вам буде цікаво — Річ Посполита Трьох Народів

За фактом використання шпигунських технологій відкрито кримінальне провадження, додали в СБУ.

Паризька організація зі свободи преси «Репортери без кордонів» (RSF) опублікувала минулого місяця ще два випадки стеження за журналістами-розслідувачами в Україні.