Україна тримає під загрозою ударів мільйон квадратних кілометрів країни агресорки — росії

Потенційно вразлива для ударів української армії територія росії перевищила мільйон квадратних кілометрів — видання «Верстка».

Журналісти повідомляють, що з вересня 2023 року ця територія збільшилася більш ніж на 300 тисяч квадратних кілометрів (без врахування тимчасово окупованого Криму). У зоні ураження опинилися, зокрема, Санкт-Петербург, Нижній Новгород і Ярославль.

Зокрема, 20 вересня 2023 року дрон-камікадзе вперше долетів до Сочі. Він потрапив у резервуар із паливом на базі «Роснєфті». Через два дні влада Туапсинського району також відзвітувала про знищення БПЛА на підльоті до Туапсе.

У ніч на 18 січня безпілотник уперше долетів до Петербурга, а в ніч на 31 січня інший БПЛА впав на території заводу «Нєвскій мазут». Петербург став шостим містом-мільйонником у зоні ураження. Раніше БПЛА долітали до Москви, Воронежа, Ростова-на-Дону і Краснодара. Також у зоні ураження перебуває Волгоград.

Наслідки атаки дронів на один з російських НПЗ.

29 січня перший безпілотник упав у Ярославлі. Він спробував атакувати нафтопереробний завод «Славнєфть-ЯНОС», однак, за даними Baza, упав поруч з установкою для гідрокрекінгу.

Нові українські дрони

31 січня БПЛА вперше долетіли до Нижегородської області. Повідомлялося, що два дрони було перехоплено на південь від міста Кстово, приблизно за 20 км від Нижнього Новгорода. Це місце розташоване приблизно за 800 км від найближчої точки на неокупованій території України.

Новини півдня України — Херсонської, Запоріжської, Одеської, Миколаївської області та Автономної Республіки Крим (АРК)