Суддя Генічеського райсуду, яка могла піти на співпрацю з ворогом, можуть звільнити з посади

Вища кваліфікаційна комісія суддів розглянула питання про внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення судді Генічеського районного суду Херсонської області Берлімової Юлії Геннадіївни із займаної посади

Як повідомляє сайт ВККС, 14 грудня минулого року Берлімову було визнано такою, що відмовилась від кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді, що є підставою для звільнення.

Комісія вирішила внести до Вищої ради правосуддя подання про звільнення Юлії Берлімової.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що суддя Берлімова пішла на співпрацю з окупантами. За даними активістів, ще влітку на російських порталах було оприлюднено інформацію про її кандидатуру на посаду очільниці окупаційного «Херсонського обласного суду» в місті Генічеськ

Серед обов’язкових вимог — громадянство рф. Тому, очевидно, що Юлія Берлімова отримала російський паспорт. Також раніше стало відомо, про те що вона претендувала на посаду голови так званого «Генічеського райсуду», який організувала окупаційна влада області.

Генічеські судді які зрадили Україну та перейшли на бік окупантів

Голова Генічеського районного суду Херсонської області Юлія Берлімова перейшла на бік окупантів та здійснює судочинство за росіським законодаством. Але досі є чинною українською суддею та отримує суддівську зарплатню.

Берлімова взяла участь у конкурсі на посаду голови незаконно створеного росіянами “суддівського органу”. За даними Автомайдану, головою окупаційного “суду” обрано іншого кандидата, втім Берлімова продовжує залишатися “суддею” та здійснювати судочинство за законодавством РФ та ймовірно отримала російський паспорт.

Тим часом в Україні з посади судді Берлімову досі не звільнено і вона продовжує отримувати суддівську зарплату.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що суддя Генічеського районного суду Херсонської області Наталія Шарко перейшла на бік окупантів та виносить незаконні рішення проти громадян України.