росія вербує найманців на війну в Україні в Сирії — повідомляє ГУР МО

Російський терористичний режим вербує найманців у Сирії для війни в Україні. Наразі навербували понад тисячу голів, яких готують біля знищеного росіянами сирійського міста Алеппо та на аеродромі Кувайрес.

Найманці з Сирії воюють на боці рф в війні в Україні

Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

“Після завершення вишколу сирійських найманців доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти – на територію рф. Після прибуття на росію їм видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії”, – сказано у повідомленні.

ГУР опублікувало відео з найманцями-асадитами, які отримали російські паспорти. Незабаром цих терористів поженуть на штурми.

В Сирії рф вербує населення через туристичні фірми. Переважна більшість сирійців через диктатуру Асада та громадянську війну живе у злиднях, тож коли їм обіцяють високооплачувану роботу, вони погоджуються.

Офіційно сирійців вербують, нібито як охоронців на нафтопереробних об’єктах в Якутії та Бурятії. А вже у місті Улан-Уде їх паспортизують та мобілізують до складу 5-ї окремої гвардійської танкової бригади.

“Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів”, – резюмували в ГУР.

Молоді люди з Непалу, Індії, Афганістану, Пакистану, Судану, Демократичної Республіки Конго та багатьох інших країн приєдналися до війни в Україні на боці рф.

Вам буде цікаво — В Україні гинуть громадяне Непалу які завербувались до армії росіян

Бажання заробити в умовах безробіття на батьківщині, отримання повного громадянства рф штовхають іноземців в ряди російських найманців. А росія таким чином намагається компенсувати свої втрати у живій силі.

Міністерство закордонних справ Непалу вимагає від кремлівського режиму не вербувати своїх громадян у російську армію, а також повернути непальських громадян. Відомо, що вже шістьох солдатів, які служили в російській армії, було вбито.